Achtergrond van de header, screenshot van de showreel

Uitvaart registraties

Uitvaart registratie

Waarom zou u een uitvaart laten filmen?
Normaliter leggen we graag momenten vast welke we koesteren en willen herbeleven.
Door alle emoties maak je meestal niet alles even bewust mee, het is daarom fijn om later op een rustig moment nog eens terug te kunnen kijken op deze emotionele dag.
De sprekers nog een keer te zien en hun woorden dieper door te laten dringen.
Om te glimlachen om de spontane reacties van de kinderen, om het licht te bewonderen dat zo mooi naar binnen scheen, om te zien wat je op de dag zelf niet zag.
Een dergelijke registratie kan je laten zien aan diegene die er niet bij konden zijn. Familie en vrienden in het buitenland bijvoorbeeld of mensen die verhinderd waren door ziekte of vakantie. Het is een document met een blijvende waarde voor nu en later.
Als de kinderen groot zijn en zich weinig meer herinneren van de plechtigheid of om te bekijken op de geboorte- of sterfdag van de overledene, als vast ritueel.
Dat geeft een opening om herinneringen op te halen en over het gemis te praten. Het feit dát er een registratie is geeft ook vaak rust. Je weet namelijk nooit van tevoren of je er later behoefte aan zult hebben.
Discretie bij de opnamen is van het grootste belang, geen lampen, geen kabels, geen geloop, kortom een belofte dat u nauwelijks hinder zal ondervinden.
Het is zelfs mogelijk een opstelling te maken waarbij er niemand extra aanwezig is tijdens de dienst.
De uitvaart zal liefdevol in beeld worden gebracht.

Een reactie van familie:

Beste Edo!
Hier een berichtje van mij, weliswaar wat later maar ik heb pas vanmorgen de film van het afscheid van mamma helemaal afgekeken.
Rouw is iets heel raars heb ik gemerkt.
Aan de ene kant wil je alles zien en voelen… aan de andere kant is het soms nog te pijnlijk en te onwerkelijk!
Ik wil je laten weten dat ik heel dankbaar ben voor zo’n mooi aandenken aan die verdrietige maar toch liefdevolle dag in augustus, mamma onder de eikenboom en de zon die ons letterlijk warm hield!
Prachtig vastgelegd en voor ons een troost.
We hebben het voor haar en voor ons mooi afgerond!
Dank namens ons allemaal Edo! ❤️🌹🌈🌟

Benieuwd hoe we te werk gaan?